4. juli 2013

SOLA LEKER GJEMSEL

De to første dagene på hytta har ikke bydd på mye strand- og badeliv, eller for den saks skyld lettkleddhet..! Her har vi hatt solgløtt nok til å nyte frokost ute en morgen, men ellers har vind eller regn gjort at måltider og aktivitet forøvrig har foregått innendørs eller godt påkledd om man skal være utendørs... Triste greier da storebror Henrik gjerne skulle bodd i vannet og har mast om tur til Omre-stranda ved Nevlunghavn siden vi kom hit (eller egentlig lenge før vi kom hit også!). Ja, søster Agnes Kristine er glad i å bade, hun også, men hun har en annen termostat enn storebror. Blå lepper på stranda er mer hennes spesialitet... Det gjenstår å se hvordan minstemann Herman takler det våte element og temperatur i norsk sjø - så langt har han bare prøvd thailandske temperaturer da vi var to uker i Phuket i mars. Det likte han i alle fall kjempegodt! 


Vi har da kost oss på hytta likevel, altså - med å finne igjen fjorårets leker, vært nede ved stranda på kveldstid for å fiske krabber - riktignok med særdeles dårlig resultat da vi ikke fant noe blåskjell å bruke som agn... Henrik plumpa uti, ble redd og blødde fra et sår på fingeren - men det skal sies, gutten var krystallklar på at han skulle ikke opp til hytta igjen på grunn av det. Litt tårer og tørking senere, så var det viktigere å lete etter blåskjell, kikke på småfisk i stim og prøve om noen krabber var dumme nok til å la seg fange uten åte - det var det ikke. Agnes Kristine var riktig så fornøyd med sin fangst på turen - hun fant masse markjordbær og det slår enhver krabbefangst! 


I dag var vi forberedt på at dagen skulle regne bort, så vi tok www.finn.no fatt for å se om det fantes noen brukte sykler å kjøpe i nærheten, som ungene kan ha her på hytta. Etter litt leting, fant vi både en jente- og en guttesykkel til en fornuftig pris - stor lykke hos de to nye sykkeleiere! Vi måtte jo ut på testtur med en gang, så minstemann ble puttet i vogn og alle la i vei. Agnes Kristine knakk jo sykkelkoden tidligere i år, så hun er ikke kjempesikker ennå, og etter litt frustrasjon (ja, det er temperament på jenta - det må sies!) så fant hun balansen. Henrik var strålende fornøyd med sin kule sykkel og var allerede i gang med å prøve å finne plass til den for å ha den med hjemover etter endt hyttebesøk. Han innså noe slukøret at det vil kunne by på problemer med all bagasjen vår og vogna til Herman i tillegg... Det varslede regnet kom ikke før utpå ettermiddagen, akkurat så vi ble litt våte på returen. Rakk heldigvis innendørs før det skyllet ned. 


Ungene fikk se film etter middag, en aktivitet som gikk for seg i fred og fordragelighet til tross for at de skulle se sammen på den ene bil dvd-spilleren - oh, mirakel! De overvintrede Donald-pocketene er populært lesestoff på senga for begge to. 

I morgen er det varslet at det ikke skal bli like vått vær, så da har vi et lønnlig håp om at det kanskje kan bli litt bading - vet i alle fall to unger som blir glade da! Follow on Bloglovin

1 kommentar :

  1. Hei. Herlig sommerfeeling her hos deg :) Måtte jo innom og besøke deg når du har lagt igjen en så koselig kommentar hos meg. Dessuten falt jeg veldig for navnet på bloggen din ;) Ha en flott ferie. Vi sees sikkert, enten her eller der :)

    SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...