19. juni 2013

SVOSJ...!

Og vips så var vi allerede kommet til tirsdag denne uka - hvor blir tida av? Ei hjemmehelg med hva vi kan kalle varierende vær, men heldigvis overveiende sol og utevær er over. Vi har kost oss med tradisjonell fredagshjemmekino, sykling, skogstur, rabarbrahøsting, granskuddgelé-prosjekt, vedkløyving, bitteliten handletur og ikke minst familieportrett-maling! Puh - hvordan fikk vi plass til alt det på ei helg, tro? 

Agnes Kristine, Herman og jeg koste oss hjemme fredag ettermiddag med taco og film, mens Henrik og pappa´n dro på sommeravslutning på Juba. For anledningen hadde jeg impulsivt plukket med meg filmen Snehvit (ny versjon med Julia Roberts som den onde stemora) som vi jentene kunne se. Den var nok litt i overkant alternativ for vesla, som nok liker tegnefilmversjonen med et mer tradisjonelt bilde av prinsessen og prinsen bedre. Dvergene var morsomme da! :-) Og litt kult var det nok at Snøhvit lærte seg å fekte og slåss sammen med dvergene. Kvelden gikk i alle fall og guttene kom også fornøyd hjem. 

Lørdagen opprant med godt vær, så uteaktiviteter ble satt ut i livet. Vi startet med å spise frokost ute på vår deilige terrasse - dette er den delen av boligen vår jeg er aller mest fornøyd med, sammen med et stort bad. Vi praktisk talt bor her ute på sommeren - blir selvsagt ganske så rotete med alt pikkpakk vi drar med oss ut når fem store og små skal sette sine prosjekt ut i livet der, men skitt au - vi har et hus som er i bruk! :-)

Henrik var en driftig arbeidskar sammen med pappa´n sin store deler av formiddagen - de kløyvde ved til den store gullmedalje. All ære for innsatsen - vinteren kan gås lyst i møte med slik innsats. Bare synd at mamma´n ikke somlet seg til å ta bilde av arbeidsgutten mens han drev på... Han tok seg en pause da jeg var på farten med kamera - fikk vist fram den fine klokka si, da, mens Agnes Kristine lånte øreklokkene og "hjalp" pappa med vedkløyvinga. Hennes innsats er litt mer sommerfuglaktig, kort og flyktig! 


Agnes Kristine og jeg tok etter hvert med oss Herman på trilletur og plukket granskudd da jeg var nysgjerrig på å prøve å lage dette etter oppskrift fra bloggen til Glassveranda og tips fra lillesøster. Det ble da i alle fall "geléaktig" konsistens og kjempegod granskuddsmak - tror det blir helt ypperlig til alle viltmiddagene vi sikkert kommer til å ha utover høsten. Dere hører ironien, ikke sant? Målet må være å få prøvd det ut i alle fall! Lagde to varianter med mye og lite sukker i, så det skal kunne gå an og bruke til pålegg eller som istilbehør eller lignende også. Vi får se da, vettu! Artig å prøve nye ting i alle fall. Lørdagen ble avsluttet med deilig grillmat på terrassen sammen med mormor og bestefar. 


Søndagen derimot var ikke spesielt stabil værmessig sett - det ble en del inneaktivitet denne dagen, så mamma´n satte i gang noe jeg har hatt lyst til lenge, nemlig å lage et malt fot- og håndavtrykk familieportrett. Som tenkt, så gjort. Vi samlet hele gjengen på badet - av praktiske hensyn. Med maling, ivrige barnehender - og føtter, kan det fort sette spor, sjøl om vi bare bruker vannmaling. En liten strek i regninga, det blir veldig varmt på badet når man har gulvvarme på og alle skal drive der samtidig... Tror nok foreldrene var varmest ved prosjektslutt! Moro var det, men det er greit å gjøre slike prosjekt av og til. :-)


Forøvrig gikk dagen med til inne- og utelek mellom regnskurene. Jeg tok meg en liten tur og lekte litt med kamera. Moro å se hva man kan finne ut av knapper og innstillinger ved å ta mange bilder av samme objekt - kan jo ikke noe om fagfeltet fotografering, men prøve og øve kan vel ikke bli feil på det området, heller? 

Nå er jobbuka i gang igjen, og i morgen onsdag er det allerede gått ei uke siden jeg begynte opp igjen etter barselspermisjon. Som sagt, svosj, som tida flyr! 
Follow on Bloglovin

2 kommentarer :

 1. Sv: Nä precis, det är lätt att få bra bilder på en så söt kille bara man händer med! :) Tack! Ska hälsa de!! :)

  SvarSlett
 2. Så mange flotte bilder ♥

  Lykke til i app-konkurransen min. Bli gjerne med i de andre også om du har lyst!

  Ha en super sommerdag!

  Klem fra Hilde

  SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...