11. mai 2013

OPPDRAG 17.MAI KLÆR, BURSDAGSGAVE OG KINOPREMIE

Dagens shoppingtur hadde to viktige mål, bursdagsgave til ettårig niese og 17.mai antrekk til storebror. Begge deler ser ut til å gå i boks, heldigvis... Storebror ville ikke ha bunad i  år, men gjerne dress, så da var vi på leting da... Har ikke funnet noe som har passet helt fint, men det blir da ei råd til slutt. Endte opp med en lys dressvariant, faktisk fra H & M. Han var fornøyd sjøl, vel så fornøyd som 6-årige gutter kan være med å prøve klær i alle fall..! Det ble jo litt annet også når vi først var av gårde på shopping. 

Til niesen var det ytret et gaveønske fra mamma´n om servise, siden hun overraskende nok ikke fikk noe slikt til dåpen sin. Storebror-nevø fikk Porsgrund porselens Prins-sett med krus, skål og asjett, så jeg syns det ville være hyggelig å gi samme type, men i Prinsesse til vesla. Dermed endte vi opp på fabrikkutsalget til Porsgrund porselen i Porsgrunn, og var heldige. Både Prins og Prinsesse-settene var på tilbud, så da kjøpte vi med til vår egen Minstemann også. Han har nemlig heller ikke fått eget servise, men disponerer jo i mengder av Storebror og Storesøster sine, så han har ikke lidd noen nød. Likevel, litt koselig at ungene får ett eget servise, syns jeg. De to eldste er i alle fall veldig glad i sine egne. 

De er ganske fine?


Med både bursdagsgave og 17.mai klær og sko i boks, ble det en liten tur innom lekebutikken. Storebror har lenge vært opptatt av å få bruke noen av sine egne penger til å kjøpe noe der, så nå hadde han til og med husket lommeboka si og var kry som en hane da han endelig fikk betale for sjølutplukka leker. Det er moro å se hvordan han vokser til og er opptatt av å klare ting sjøl. Storesøster fikk velge seg ei leke, hun også. Hun insisterte på å kjøpe sikkerhetsutstyr til sykling/sparkesykkel (albue-, kne- og håndleddsbeskyttere i rosa), og fikk med en hest i bånd som blinker. Minstemann som var igjen hos farmor fikk en liten treløve på hjul. Han har jo det "tunge lodd" å være tredjemann i søskenflokken, så det er en del arvegods så langt. Veldig kjekt på klesfronten, vognfronten og faktisk også lekefronten å arve, men innimellom så er det jo moro å kjøpe noe nytt til ham også... 

Som avslutning på dagen, ble det kinobesøk og Pelle Politibil-film. Storebror har nemlig samlet seg opp stjerner nok til å få en aktivitet/ting i premie etter å ha vært veldig flink til å høre og gjøre det han skal i flere dager nå. Vi har hatt en periode der morgenstell og kveldsstell har vært preget av altfor mye mas, så vi har skrevet ned "husregler" og blitt enige om et "stjernesystem" for å prøve å gjøre dagene hyggeligere for alle mann. Det ser ut til å fungere bra så langt. :-) Han er en herlig gutt, men med sterk vilje og litt for god tid når det er travle tider på morgenen eller trøttheten tar overhånd på kvelden. Gleden var stor når onkel Rune var kommet på besøk da vi kom tilbake til farmors leilighet - kunne jo ikke insistere på legging med en gang da, må vite. Små reisegaver fra hans besøk i York falt i smak, Hello Kitty og SvampeBob-godteri og ikke minst spennende med kjærlighet på pinne som kunne duppes i knitrepulver som spraket i munnen! Det ble jammen tid til pizza og litt froskehoppespill før senga kalte og onkel måtte reise. Alt i alt en strålende dag for store og små. 1 kommentar :

  1. Hei! Så kjekt at du ville bli med på giborten min :) måtte ta en titt innom deg også, det er det som er så gøy med dette, man oppdager stadig nye!! Ønsker deg en fin dag :)

    SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...